Haber

Naci Görür’den ‘Malatya’ Uyarısı: ‘Son Depremler Stres Aktarmış Olabilir’

Kahramanmaraş depremini tahmin eden ve vatandaşları uyaran Prof. Dr. Naci Görür, bu kez Malatya için uyarıda bulundu. Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Malatya çevresinde enerji büyük ölçüde tükendi. DAF’ta büyük depremler beklemiyoruz” dedi. Aynı zamanda ‘Sadece Malatya’nın Kuzey ve Kuzeybatısındaki Malatya Fay bölgesinde dikkatli olunması gerektiğini’ görüyor. Bu son depremler oraya da stres aktarmış olabilir’ diye yazdı.

‘Bu büyüklükte depremler sık ​​sık oluyor’

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından “Malatyalı komşumla konuşmayın”Bir başlık paylaştı.

Malatya’nın sık sallanması “normal”Görer diyor ki “Bu büyüklükte depremler olur, sık sık olurlar. Büyük bir deprem geçirmiş bir şehirde normaldir.”ifadeleri kullandı.

‘Lütfen söyleyin, deprem olacak mı? ne zaman diye sorma

prof. Dr. Naci Görür şunları söyledi:

“Deprem hepimizi üzdü, canımızı yaktı. Hayatımızı kaybettik, yaralandık. Ölenlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa, tüm halkımıza sağlık diliyorum. Bana yazıp fikrimi soruyorsun. Fikrimi söylüyorum ama okumayanlar ve takip etmeyenler var, tekrar tekrar soruyorlar.

Birçok arkadaş ‘Hoca Malatya sürekli sallanıyor’ diye yazıyor. Bahsettikleri 2-3’lük depremleri görüyorum. Arkadaşlar bu büyüklükte depremler oluyor sık ​​sık oluyor. Büyük bir deprem geçirmiş bir şehirde bu normaldir.’

Görür, ‘Malatya çevresinde büyük ölçüde elektrik tükendi’ dedi. ‘DAF’ta büyük depremler beklemiyoruz. Malatya Fay bölgesinde sadece Malatya’nın kuzey ve kuzeybatı kesimlerinde dikkatli olunmalıdır. Bu son depremler oraya da gerginlik aktarmış olabilir. Biz de kesin olarak bilmiyoruz.dedi.

Görer konuşmasını şöyle sonlandırdı:

‘Yerel yönetimler gerekeni yapıyor. Lütfen, deprem olacak mı? Ne zaman diye sorma Gerçek Malatya’yı sarsıntılara karşı dayanıklı kılmaktır. Bunda ısrarcı olun, yöneticilerden, siyasetçilerden talep edin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu